Minu elu esimesed kotletid valmisid värskest haugifileest. Tavaliselt olen kotlettide tegemise asemel valinud lihtsama tee tehes pikk-poissi, kuid seekord ahvatles mind isa püütud haugidest tehtud värske haugihakkliha isu kotlettide järele. Esimese poole kilosest hakkmassist proovisin nö klassikalisi kotlette muna, sibula ja maitseainetega. Tuli hästi välja küll. Aga kuna haug on üsna kuiv, siis järele jäänud 0,5le kilole lisasin La Fresca ürditoorjuustu. Ja niimoodi valmisid minu esimesed kotletid:)
Vaja läheb:
0,5 kg värsket haugihakkliha
100g ürdi- või maitserohelisega toorjuustu
2 muna
1 keskmine sibul
peeneks hakitud tilli, murulauku, basiilikut või muid ürte
maitse järgi soola, pipart
praadimiseks võid, riivsaia
Kogus: 4-le
Kõigepealt tuleb vahustada toasoe toorjuust ja munad ning segada kokku hakklihaga. Seejärel lisada juurde peeneks hakitud sibul, ürdid ning maitsestada soola ja pipraga. Segada ühtlaseks massiks. Vormida riivsaias ümara või pikliku kujuga kotletid ning praadida mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar